Life Science sektoren blomstrer i Danmark – og kampen om talenterne vokser!

Life Science sektoren blomstrer i Danmark – og kampen om talenterne vokser!

Er du en Life Science virksomhed er der både gode nyheder og dårlige nyheder.

Den gode først.

Der er i øjeblikket de bedste betingelser nogensinde for at starte, udvikle og videreføre en idé eller produkt skabt i et laboratorie til et bæredygtigt og velfinansieret forretningskoncept. Faktisk står både danske og internationale investorer i kø for at få lov til at poste penge (mange penge!) i et lovende pharma/biotek startup.

Life Science sektoren blomstrer op i disse år i en grad man ikke tidligere har set, og det skyldes flere faktorer, heriblandt en samstemmighed over hele linjen – industrien, uddannelsesinstitutionerne og politikerne. Fordi der er skabt en aftale om at styrke og promovere den danske Life Science industri, blandt andet i form af et vækstteam bestående af flere topfolk fra Novo Nordisk, Lundbeck med flere, ser vi netop nu resultatet af denne indsats.

Der strømmer penge til danske projekter, som skal sikre finansiering af forskning og udvikling af den grundidé der startede under et Ph.d forløb. Dette er alt sammen meget godt for den danske stat, da pharma- og biotek milliarder gavner samfundsøkonomien, og er man allerede en etableret pharma/biotek virksomhed, så nyder man også godt af den positive omtale af branchen i medierne.

Jamen, hvad er den dårlige nyhed her??

Økonomisk vækst svarer til at man har råd til at sætte en masse skibe i vandet, og det betyder til en vis grad også, at man har ressourcerne til at styre hvilken retning vinden skal blæse. Men har man sikret sig, at der er nok uddannede styrmænd til rent faktisk at styre skibene i mål?

At uddanne specialfolk tager tid, og derefter skal de også have den rette erfaring, de skal helst have den rette personlighed, være konkurrenceminded, have en høj stresstærskel, tage gode beslutninger på kort tid, have lederegenskaber og…

…ja, det er ikke så ligetil at finde de rette personer, der kan sikre at investeringen går som planlagt.

Min pointe?

Det er ren matematik! Vi ser en masse startup virksomheder samt vækst inden for Life Science, men ser vi nok af, at der udvikles talenter der kan arbejde i denne sektor? Væksten i Life Science sektoren gælder også for Sydsverige, hvor mange danskere tager hen og arbejder f.eks. pga af skattefordele.

Spørgsmålet er, har vi i Danmark de styrmænd der skal til at for at holde gang i sejlene? Konkurrencen om dygtige folk er større end aldrig før, fordi vi har sat mange skibe i vandet. Og skal disse skibe sejles hjem, så skal man kigge efter kompetencer, der kan sikre bemandingen.

Elite Search Life Sciences er industriens højrehånd. Vi tilbyder kun search af Life Science kandidater af search specialister, der er uddannede inden for Life Science. Vil du vide mere om vores unikke koncept og effektive løsninger, så ring på 27409141 eller skriv til nb@elitesearch.dk, for mere information tjek www.elitesearch.dk