Life science talentfrø skal spire i danske gymnasier – Danmark viser vejen for langsigtet talentstrategi

Life science talentfrø skal spire i danske gymnasier – Danmark viser vejen for langsigtet talentstrategi

Nu er det snart jul, og så har man lov til at få et ønske opfyldt!

Mit Life science hjerte har ihvertfald frydet sig over, at den amerikanske biotech gigant Bristol-Myers Squibb indgår et samarbejde med Københavns Universitet, om at styrke dansk forskning, innovation samt entreprenørskab. Dette skal gøres ved specielle life science linjer på Nærum Gymnasium samt Herlufholms Kostskole.

Eleverne der vælger at gå på linjen, vil i 3 år bl.a. møde spændende oplægsholdere fra Danmark og udlandet, og i det hele taget blive eksponeret for bioentreprenørskab på højt plan. Hermed er talentfrøet inden for life science området sået, med forhåbninger om at andre gymnasier vil følge eksemplet.

 

Amerikanske drømme om danske talenter

Initiativet er genialt, og ideen opstod i regeringens vækstteam, der tidligere på året blev dannet med fokus på at styrke life science sektoren. Bristol-Myers Squibbs danske landechef, Anders Thelborg, er nemlig et medlem af teamet, og har dermed haft en afgørende rolle for samarbejdets udformning og omfang.

Bristol-Myers Squibb har i følge MedWatch de seneste par år investeret kraftigt i dansk forskning, så det kommer måske ikke som en overraskelse, at de nu også vælger at involvere sig i at uddanne flere life science talenter. På den måde er de med til at sikre, at flere unge efter gymnasiet vælger en naturvidenskablig eller medicinsk studieretning, og dermed bane vejen for en karriere inden for pharma/biotech.

 

Langsigtet talentstrategi betaler sig

I mit forrige oplæg beskrev jeg netop faren ved at have stor vækst i en sektor, hvis ikke man samtidig gør noget for at sikre talentmassen, der skal løse opgaverne, følger med. Jeg skrev, at hvis væksten skal sikres, så skal man sørge for at have de rigtige talenter ombord.

Talent er ikke noget der kommer over en dag eller to. Det er noget der skal såes, plejes, vandes, næres, før man kan høste frugten af sin indsats. Med dette initiativ har man gjort en seriøs og realistisk indsats for at sikre talentmassen, der vil gavne Danmark på den lange front.

Artiklen fra MedWatch kan læses her.